Landal en duurzaamheid

Al drie keer op rij is Landal GreenParks het meest duurzame reismerk van Nederland: we staan op nummer 1 in de Sustainable Brand Index binnen de categorie ‘Travel en Leisure’. Duurzaamheid is een prioriteit bij Landal GreenParks. Iedere dag werken we hard aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. In 2030 willen we helemaal klimaatneutraal zijn. Bedrijven die serieus werk maken van hun MVO-beleid kiezen dan ook vanzelfsprekend voor Landal Business Line, wij zijn uw betrouwbare en duurzame partner! 

Onze duurzame programma’s

We houden van de regio's waar onze parken in liggen. We vragen ons daarom niet alleen af wat de regio onze zakelijke gasten te bieden heeft, maar ook wat wij voor de regio kunnen betekenen. Zo ontstaan vele mooie samenwerkingen. 

Een paar voorbeelden:
 • Speciaal gebrouwen honingbier van eigen bij
  De heren van lokale brouwerij Hemursbier brouwen speciaal voor Landal Amerongse Berg een heerlijk honingbiertje. De honing is afkomstig van onze eigen bijen die zoemen over de heidevelden achter ons park. 
 • Fruittuin Verbeek, vlakbij Landal Landgoed 't Loo bij Zwolle 
  Van deze fruittuin verkopen we sap en jam. Daarnaast is het mogelijk om de fruitteler te bezoeken om zelf fruit te plukken, leuk als uitje met uw team!
 • Geitenkaas op Landal Strand Resort Ouddorp Duin in Zeeland
  We verkopen kaas van Geitenboerderij De Mèkkerstee en onze zakelijke gasten kunnen ook naar de geitenboerderij om zelf te zien hoe de kaas gemaakt wordt. Ook verzorgt dit park uitjes naar zeehondenopvang A Seal. 

Groene energie

Landal GreenParks heeft als doelstelling: 100% duurzame energie (energie uit hernieuwbare bronnen als zon, wind en waterkracht), waarvan 20% zelf opgewekt en alternatieven voor gas. 

Wat elektriciteit betreft hebben we ons doel al gehaald: we kopen duurzame stroom in. Nu willen we 20% van onze stroom zelf opwekken. Hiervoor installeren we zonnepanelen op daken van onze accommodaties en centrale gebouwen. Ook zoeken we naar alternatieven voor gas. Tot we deze hebben, compenseren we de CO2-uitstoot met gecertificeerd bosaanplant
 

Duurzaam vergaderen?

Hiervoor kunt u terecht op Landal De Reeuwijkse Plassen! In de ontwikkeling van dit park is niet alleen gestreefd naar maximale duurzaamheid in het ontwerp en de bouw van de woningen, maar ook in het energiebeheer. De ligging op het zuiden van de woningen levert daarin een substantiële bijdrage, net als de geoptimaliseerde isolatie. Het park heeft de mogelijkheid gecreëerd om de mate van zelfvoorziening op te schalen naar een niveau waarbij iedere woning volledig energie neutraal kan zijn en er dus geen energievoorziening van buitenaf meer nodig is. Zo beschikken alle woningen over een duurzame energievoorziening in de vorm van een warmtepomp met vloerverwarming. Daarnaast zijn er woningen met zonnepanelen of een zonneboiler.

 • Alle woningen maken gebruik van zonnewarmte en zonne-energie;
 • Er is gebruik gemaakt van een warmtepomp voor energiezuinige warmtevoorziening;
 • Alle woningen zijn aan de buitenkant afgewerkt met FSC®-hout; 
 • De Bribus Eco keukens bestaan uit FSC®-hout in combinatie met de vezels van ecologisch verbouwde 1-jarige gewassen;
 • Alle design meubels van OT design zijn gemaakt van gerecycled teakhout uit Indonesië.

Elders vergaderen

Of wat dacht u bijvoorbeeld van Drenthe? Op Landal Aelderholt vindt u de 8-persoons ECO-bungalows. Deze bijzondere bungalows zijn zeer goed geïsoleerd, geven u tijdens het verblijf een indicatie van uw waterverbruik en wekken energie op door middel van zonnepanelen. Een ideale vergaderbungalow wanneer u tijdens uw verblijf rekening wilt houden met het milieu!

Meer weten over duurzaam vergaderen? 
Neem contact met ons op via events@landal.com of 088-205 98 88.