De Praktijkschool Apeldoorn - Landal de Vers - sinds 2007

Klant: De Praktijkschool Apeldoorn - Landal de Vers - sinds 2007 Categorie: Groepen

De Praktijkschool Apeldoorn is een openbare school voor praktijkonderwijs. De school staat open voor alle kinderen van 12 tot 18 jaar met een toelaatbaarheidsverklaring praktijkonderwijs. Al vele jaren is het schoolkamp voor onze leerlingen een moment om naar uit te kijken. De parken van Landal Greenparks ondersteunen ons om ervoor te zorgen dat het ieder jaar weer een geslaagd schoolkamp wordt waar leerlingen nog lang over napraten.

Al vele jaren is het schoolkamp voor onze leerlingen een moment om naar uit te kijken. Op schoolkamp mogen groepen leerlingen deelnemen aan verschillende activiteiten waar ze niet alleen ontzettend veel plezier aan beleven, maar tegelijkertijd ook werken aan de vier domeinen binnen onze school: wonen, werken, vrije tijd en burgerschap. Daarnaast komen de aspecten zelfstandigheid, zelfredzaamheid, verantwoordelijkheid aan bod. De parken van Landal Greenparks ondersteunen ons om ervoor te zorgen dat het ieder jaar weer een geslaagd schoolkamp wordt waar leerlingen nog lang over napraten. Ook als de leerlingen de school al hebben afgerond wordt er terug gekeken op het kamp als zeer waardevolle en leerzame momenten.

De Praktijkschool Apeldoorn is een openbare school voor praktijkonderwijs. De school staat open voor alle kinderen van 12 tot 18 jaar met een toelaatbaarheidsverklaring praktijkonderwijs. De wereld is ingewikkeld en boordevol informatie en prikkels. Voor sommige jongeren is theoretisch leren een flinke opgave. Leren in contact met de echte wereld vergroot hun kans op een fijne plek in de maatschappij. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zoveel mogelijk kansen krijgen om hun talenten te ontdekken. Kenmerkend voor ons onderwijs is dat de nadruk ligt op waar een leerling goed in is, binnen een duidelijke structuur van wat kan, mag en moet. Onze docenten staan niet alleen voor de klas, maar zijn tevens coach en begeleider van deze jongeren. Al onze leerlingen worden dus persoonlijk begeleid naar een passende werkplek op niveau of vervolgen hun opleiding binnen het MBO.