Red Bull Crashed Ice - Landal Kasteeldomein De Cauberg - februari 2012

Klant: Red Bull Crashed Ice - Landal Kasteeldomein De Cauberg - februari 2012 Categorie: Events

Op zaterdag 4 februari 2012 stonden Valkenburg en de Cauberg voor de tweede keer in het teken van het Red Bull Crashed Ice World Championship. Door de sneeuw en de ijzige temperaturen had Valkenburg de passende uitstraling gekregen van een idyllisch wintersportdorp


Door de sneeuw en de ijzige temperaturen had Valkenburg de passende uitstraling gekregen van een idyllisch wintersportdorp. Landal Kasteeldomein de Cauberg fungeerde als uitvalsbasis voor Red Bull crew en de VIP’s en vormde het atletendorp voor de schaatsers.

25.000 bezoekers

Ondanks de lage temperaturen trotseerden zo’n 25.000 bezoekers uit het hele land de kou om bij het evenement aanwezig te zijn. Uitzinnige fans en toeschouwers stonden langs de 600 meter lange baan, de langste en steilste ter wereld, opgesteld om de snoeiharde strijd op het ijs met eigen ogen te zien en hun idolen aan te moedigen. Bekende nationale en internationale schaatsers stoven met een snelheid van zo’n 70 km per uur over de spectaculaire track vol hobbels, hindernissen en obstakels naar de finish. Snelheid, balans, fysieke kracht en techniek waren de basis-benodigdheden voor alle schaatsers van Ice Cross Downhill. De spelregels waren simpel; wie het eerst beneden is, wint.

Athlete Village

Landal Kasteeldomein de Cauberg was voor het speciale evenement omgetoverd tot Red Bull Crashed Ice Athlete Village. Tijdens het evenement dé thuisbasis voor de Red Bull Crew, VIP’s en de Red Bull schaatsers. Remo Speijers, één van de deelnemers deelt zijn ervaringen over het Red Bull Athlete Village: “Je staat bovenaan een hoge ijsbaan. Een baan met scherpe bochten en heftige jumps, waar je moet vechten voor je plek. Je weet dat je een knop moet omzetten om met 70 kilometer per uur steil naar beneden te schaatsen. Wil je presteren, dan moet je fysiek en mentaal in topconditie zijn. Goed slapen en een plek waar je je hoofd kan leegmaken en rust kan vinden, is dan essentieel." 

Maximaal ontspannen

"Tijdens Red Bull Crashed Ice in Valkenburg sliepen we op nog geen 100 meter van de track. Bij Landal Kasteeldomein de Cauberg had ik samen met Glenn en Bart, de andere 2 jongens van het Nederlandse Team, een luxe villa. Hier konden wij ons maximaal ontspannen. We hebben nog een keer een massage geregeld, gebruik gemaakt van de sauna en geregeld ’s avonds heerlijk languit op de bank gelegen. Het was prettig dat er veel parkeergelegenheid rondom de bungalow is en we hebben een aantal keren heerlijk gegeten met een vrij grote groep in het restaurant. Een top plek voor een top voorbereiding op een top event!”