Ik heb een vraag over:

Wijzigen

Wat kan ik bij mijn reservering bijboeken?
Op onze parken is het mogelijk om uw verblijf volledig te ontzorgen. Zo kunnen wij zorgen voor opgemaakte bedden bij aankomst en dat er in de bungalows een handdoekpakket en keukendoekpakket voor de gasten klaarliggen. Ook kunnen wij zorgen dat er bij aankomst een boodschappenpakket klaar staat in de bungalows of dat er iedere dag een vers bereid ontbijtje wordt bezorgd bij de bungalows. 
Extra's bekijken Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Is het ook mogelijk om mijn verblijf te verlengen?
Afhankelijk van de beschikbaarheid is het mogelijk om je verblijf te verlengen. De maximale verblijfsduur op onze parken is 26 weken. Indien je wilt verlengen dan kun je contact met ons opnemen via 088 - 205 98 88.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Hoe kan ik mijn reservering wijzigen en of extra’s bijboeken?
U kunt uw reservering wijzigen tot 14 dagen voor aankomst. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Business Line. Dit geldt zowel voor het wijzigen van de bungalows, de extra’s, het programma en het aantal personen. Afhankelijk van de wijziging is het mogelijk dat er kosten worden doorbelast voor de wijziging. Indien dit het geval is, zullen wij u hierover informeren. In alle gevallen geldt dat het wijzigen van een reservering onder voorbehoud is van beschikbaarheid. Het wijzigen van het aantal bungalows naar minder bungalows wordt gezien als een gedeeltelijke annulering. Hiervoor gelden de annuleringsvoorwaarden die staan vermeld in uw contract of in de boekingsbevestiging.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Kan ik zelf het huisnummer kiezen van mijn accommodatie?
Ja, dat is mogelijk! Tijdens het maken van je boeking kun je zelf een huisnummer kiezen. Of voor een groep dicht bij elkaar gelegen accommodaties. Je kunt dit vast laten leggen voor € 35.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?

Boeken

Kan ik reserveren met een kortingscode?
Nee, bij het maken van een boeking via de afdeling Landal Businessline is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van een kortingscode. Mocht u van een kortingscode gebruik willen maken, dan kan dit enkel bij het maken van een particuliere boeking. 
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Welke prijs wordt er gehanteerd als ik een afwijkend verblijf wil reserveren?
Bij Landal GreenParks hanteren wij standaard aankomst en vertrek dagen; maandag en vrijdag. Daarnaast hanteren wij standaard verblijfsperiodes; midweek, weekend en week verblijven. Het is echter (bijna) altijd mogelijk om op afwijkende dagen aan te komen en een afwijkende periode te verblijven op een van onze parken. De prijzen voor het huren van een accommodatie zijn gebaseerd op de week-, weekend- of midweek prijs van de betreffende periode.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Welk BTW percentage is van toepassing?
De prijzen die u ontvangt van Landal Business Line zijn altijd inclusief BTW, tenzij anders aangegeven. Voor het huren van een accommodatie geldt in Nederland het laag-BTW tarief van 9%. Ook de meeste verplichte extra’s hebben dit laagtarief. Over de toeristenbelasting wordt geen BTW geheven. Sommige extra’s worden aangeslagen tegen het hoog-BTW tarief van 21%. Deze uitsplitsing wordt op uw factuur weergegeven. Voor reserveringen op parken buiten Nederland geldt het BTW tarief van het betreffende land. Ook deze uitsplitsing vindt u terug op uw factuur.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Wanneer moet ik mijn reservering betalen?
De betaling dient conform de betaalvoorwaarden uit het contract of op de boekingsbevestiging te worden voldaan. Deze voorwaarden corresponderen met de termijn(en) die staan vermeld op uw factuur. In het geval van last-minute reserveringen verzoeken wij u de betaling met spoed over te maken. Hierover wordt u in het contract of de bevestiging geïnformeerd.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Zijn handdoeken en bedlinnen inbegrepen?
Voor bedlinnen betaal je een extra bedrag bovenop de huur van de accommodatie, dit is een verplichte afname. Het bedlinnenpakket bestaat uit een overtrek voor de dekbedden, kussens en het matras. Bij onze luxe accommodaties zijn de bedden al opgemaakt. Heb je geen luxe accommodatie geboekt maar wil je wel opgemaakte bedden? Dan is het mogelijk om dit bij te boeken. Handdoeken zijn niet standaard inbegrepen bij je boeking, maar ook dit kunnen wij voor je bijboeken. Per handdoekenpakket ontvang je 2 handdoeken. 
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Hoe kan ik een offerte aanvragen?
Op onze website kun je eenvoudig online een offerte aanvragen. Dit kan via de oranje knop: offerte aanvragen.
Vraag een offerte aan Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Hoe lang van tevoren kan ik boeken?
Het is mogelijk om een boeking vanaf een jaar van tevoren te maken. 
 
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Kan ik ook een optie nemen op een bungalow?
Als u bij ons een offerte opvraagt, dan worden er (nog) geen bungalows voor u in optie gezet. Als u akkoord gaat met het prijsvoorstel dan wordt/ worden de accommodatie(s) wel tijdelijk voor u gereserveerd en ontvangt u van ons het contract. In het contract dat wij u toezenden staat de optietermijn vermeld. Wij kunnen u gedurende deze optietermijn de beschikbaarheid van de accommodatie garanderen. Wij willen u verzoeken het contract, voordat de optietermijn verstrijkt, getekend aan ons retour te sturen. Bij last minute reserveringen is het helaas niet mogelijk om een optie te plaatsen.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Kan ik accommodaties op voorkeur boeken?
Het is mogelijk om op voorkeur te boeken. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht. Echter kunnen wij niet garanderen dat alle wensen en voorkeuren mogelijk zijn. Wij bieden type bungalows aan op beschikbaarheid. Enige wensen en voorkeuren dienen tijdens de aanvraag te worden opgegeven.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?

Annuleren

Hoe kan ik mijn reservering annuleren en welke gevolgen heeft dit?
Wijziging(en) of annulering van de reservering wordt alleen in behandeling genomen indien deze per e-mail wordt bevestigd. Als annuleringsdatum wordt gehanteerd, de datum van de eerstvolgende aankomstdag (maandag of vrijdag) volgend op de dag waarop de e-mail door Landal GreenParks is ontvangen. U kunt uw reservering annuleren volgens de annuleringsvoorwaarden die staan vermeld in uw contract of in de boekingsbevestiging.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?

Niet gevonden wat je zocht?

Ga naar Service & Contact en zoek onder een ander onderwerp of neem contact op met het Contact Center. Geef aan wat je niet kon vinden